Média megjelenések

2020. október 19.-én megnyitotta kapuit a CL Flora Dekor- és Virágáruháza

Ennek kapcsán számos online és offline magazinban megjelent cégünkkel kapcsolatos beszámoló.

Az utóbbi időben több online cikk is megjelent egyik legnagyobb projektünkről a Bazsarózsa Projektről. Örömünkre szolgál, hogy mások is felfigyeltek egyedülálló vállalkozásunkra, mely a magyarországi klimatikus viszonyokat kihasználva termeszt kiváló minőségű korai bazsarózsát nyugati piacra. 

A teljes Origo cikket itt olvashatja.

Az utóbbi időben több online cikk is megjelent egyik legnagyobb projektünkről a Bazsarózsa Projektről. Örömünkre szolgál, hogy mások is felfigyeltek egyedülálló vállalkozásunkra, mely a magyarországi klimatikus viszonyokat kihasználva termeszt kiváló minőségű korai bazsarózsát nyugati piacra. 

A teljes Agrárgazdaság cikket itt olvashatja.

Szolnok TV

Szalay Ferenc polgármester csakúgy, mint az előző években is felkeresi a szolnoki cégeket. A mai napon a C&L Flora kft-nél járt, ami 2007 óta az osztrák Klimesch vállalat tagja. A vállalkozás előre elkészített friss virágcsokrok összeállításával és forgalmazásával foglalkozik.

Szorgos kezek készítik a virágcsokrokat, a rutinos virágkötők 3 perc alatt végeznek egy darabbal. Ezeket hazánkban nem forgalmazzák, mindet Ausztriába szállítják, ahol különböző üzletláncok árulják. A szolnoki üzemben már a Valentin napra készülnek, de kiemelt időszak az Anyák-napja, a Mindenszentek és az Adventi hetek is. Tavaly összesen 400.000 élőcsokrot készítettek a megyeszékhelyen. Varjú Ákos ügyvezető igazgató – csakúgy, mint felesége – kertészmérnök, közösen indították a vállalkozást. Szentkirályon kezdték a munkát eleinte száraz-virág termesztéssel foglalkoztak, később pedig úgy döntöttek Szolnokon próbálnak szerencsét. Mint mondták: a város gyorsan befogadta őket, az üzlet is jól ment. Most kezdték 21-ik évüket, 2007-ben pedig csatlakoztak az osztrák Klimesch céghez, és csak élőcsokrokat készítenek. Ausztriába – köszönhetően az ottani „virágkultúrának” – heti szinten több kamionnyi csokrot szállítanak, a kiemelt időszakokban pedig nem ritka, mikor 30 kamion is útnak indul. A vállalkozás – lévén rövid idő alatt sok csokrot kell készíteni – több embernek is megélhetést biztosít Szolnokon. A szolnoki cég a jövőben szeretné bővíteni munkatársainak létszámát, a Klimesch pedig egy németországi hálózattal is szerződést kíván kötni. Varjú Ákos hozzátette: szeretné, ha egyszer hazánkban is tudnák forgalmazni az általuk előállított kétségkívül színpompás élő virágcsokrokat.

Prima díj átadás – szoljon.hu

Mielőtt lehullt volna a fátyol a nagy titokról, a 2017. évi Primák személyéről, idén is átadták a Megyei Vállalkozói Díjakat. Szűkebb hazánkból a Bulyáki Pálinka tulajdonosa, Bulyáki József és a C&L Flora Kft. tulajdonosai Csipai Csilla és Varjú Ákos vehetik át az Év Vállalkozója Díjat a decemberben, a Vállalkozók Napján, Budapesten.

Bővebben: tovább a cikkre

Szolnoki Koktél Magazin